MECOSteengoed methefsteigers!

T: (035) 525 15 94
E: info@mecogroep.nl

Meco BV
Eikenlaan 12
3755 CP Eemnes

Arbovriendelijk werken

Bouwprojecten kunnen worden gezien als een tijdelijk bedrijf. Afhankelijk van de omvang van het project en/of de aanwezigheid van specifieke risico’s moet een veiligheids- en gezondheidsplan worden gemaakt. Voor alle door Meco uitgevoerde werkzaamheden wordt er een VGM-projectplan uitgewerkt.

Meco vindt veilig bouwen en gezond werken een onlosmakend onderdeel van het bouwproces. Veiligheid is van invloed op de voortgang van het werk en het behalen van de planning. Veilig bouwen begint al voordat de eerst paal de grond in gaat. Het loont om al in de voorbereiding bij ontwerp en materiaalkeuze rekening te houden met de consequenties voor veiligheid en gezondheid in de bouwfase.

Meco grijpt iedere mogelijkheid aan om het werk voor eigen en ook ingehuurd personeel lichter en veiliger te maken. Een van de voorbeelden hiervan is mechanisch opperen. Door middel van mechanisch opperen worden stenen, specie en andere rug belastende werkzaamheden uit handen genomen.

Goed gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onmisbaar voor veilig bouwen. Denk daarbij aan een, bouwhelm, mondkap, handschoenen, gehoorbeschermers, veiligheidsschoenen, veiligheidsbril, veiligheidshesje, valbescherming en stofafzuiging. Periodiek worden onze gereedschappen en hefsteigers gekeurd.  

Bekijk onze film om te zien welke Arbo- en veiligheidsmaatregelen naast het mechanisch opperen door Meco worden toegepast.

>>Arbovriendelijk werken